Panouri compozite

Panouri compozite din aluminiu sunt materiale compozite pentru construcții. Panourile constau din două foi de aluminiu pre-vopsite cu o grosime de până la 0,5 mm, între care se află stratul de mijloc – o compoziție polimerică bazată pe poliolefine. Panourile compozite sunt un material multistrat care rezistă rafalelor vântului, impactelor și presiunii. Rezistență ridicată la îndoire transversală și longitudinală. Uniformitatea și netezimea suprafeței.

Este disponibil setul standard de culori pentru a comanda culori personalizate neceseta timp anume de 21 zile.

0,5 mm

Specificații tehnice

Are o placă de aluminiu de 0,5 mm, acoperită cu vopsea PVDF. Poate fi folosit în exterior și este în garanție timp de 20 de ani. Poate fi produs în categoria ignifug A2 și FR / B1. Dimensiuni standard 4 * 1250 * 3200 mm.

0,3 мм

Specificații tehnice

Are o placă de aluminiu de 0,3 mm acoperită cu vopsea HDPE. Poate fi folosit în exterior și are o garanție de 15 ani. Dimensiuni standard 4 * 1250 * 3200 mm. este posibilă fabricarea de culori și dimensiuni personalizate.

În acest caz, panourile au un grad ridicat de rigiditate la o greutate redusă.

Pentru comparație, este de remarcat faptul că, la aceeași rigiditate panoul compozit cîntarește de 1,6 ori mai puțin decât o foaie pura din aluminiu, la fel panoul compozit deeste mai ușor de cît tablă de 3,4 ori, fibrociment este la fel de aproape de 2 ori mai greu decît panourlei compozite.

Având în vedere calculul sarcina vântului, se determină numărul de puncte de fixare pe peretele clădirii.

Ușurința materialului este un plus incontestabil, datorită acestui fapt, scade sarcina portantă pe pereții clădirii și pe subsistemul fațadei cu balamale.

În acest sens, panourile compozite sunt adesea alese pentru reconstrucție și reparației capitale a fațadelor vechi, deoarece pereții de bază ai clădirilor în acest caz nu vor suporta o sarcină semnificativă. Iar necesitatea izolării termice suplimentare este soluționată prin montarea fațadei suspendate.